Srpska riznica

Srpska riznica

Program objedinjuje kroz različite tematske radionice srpsku bogatu kulturnu baštinu, tradiciju i nasleđe. Radionice prate razvoj srpske kulture od praistorije do sadašnjosti, provodeći detaljno i na veoma kreativan način polaznike kroz vremensku dimenziju.

  • Program je namenjen predškolskom i školskom uzrastu.
  • Program prvog ciklusa čine tri radionice u trajanju od po mesec dana: Mala škola arheologije (15.10 – 19.11) Razvoj srpske arhitekture (26.11 – 24.12) Slovenska mitologija (14.01 – 28.01) „Mala škola arheologije“ (15.10. – 19.11.) je jedinstvena prilika da se deca uzrasta od 7 do 12 godina, upoznaju sa praistorijskim dobima, kulturama i pre svega nasleđem koje možemo primetiti u nekim oblicima, verovanjima, ponašanju da su opstali do dana današnjeg.

Deca će imati priliku da se upoznaju sa mozaicima, napraviće i kreirati sami praistorijske društvene igre, otkriće razliku između simbola i slova, približiće im se tehnika pećinskog crtanja i još mnogo toga. „Razvoj srpske arhitekture“ (26.11. – 24.12.) predstavlja upoznavanje polaznika sa srpskim nepokretnim kulturnim  nasleđem, od praistorije do sadašnjeg vremena. U ovom ciklusu, polaznici će imati priliku da saznaju ali i naprave srpske prvobitne kuće i plan prvobitnih naselja, koje će uz stručni nadzor napraviti sami. Radionica je namenjena uzrastu od 7-12 godina.

„Slovenska mitologija“ (14.01. – 28.01.) omogućava deci da se upoznaju sa najznačajnijim slovenskim mitskim bićima, šta oni predstavljaju, kako je narod verovao u njih i kako ih je objašnjavao. Koja su mitska bića zajednička svim svetskim mitologijama i religijama, deca će imati priliku da čuju na ovoj radionici.  Svako  mitsko  biće  će  biti  prikazano.

Termin: subotom od 10 do 11: 30č

Prijave: propeler@dkcmajdan.org.rs

Program je besplatan! 

 

Top