Prostor

Prostor

Sportska sala

Sportske aktivnosti se odvijaju u profesionalnoj sportskoj sali površine 600 kvm u kojoj, pored komercijalnih i besplatnih aktivnosti za sve uzraste, postoji mogućnost iznajmljivanja termina organizacijama i pojedincima.  Sportska sala je opremljena rekvizitima za odbojku, fudbal, košarku, tenis, mali fudbal i sve sportove koji ne podrazumevaju specijalne rekvizite. Korisnicima sportske sale su na raspolaganju i najsavremenije svlačionice sa tuševima.

Prizemlje

U prizemlju se nalazi pet sala namenjenih najrazličitijim kulturno-edukativnim ali i sportskim aktivnostima.  Ove sale se u proseku prostiru na površinama od 50 kvm.  Opremljene su ormarićima, pisaćim i većim ovalnim stolovima, modernim tablama i ostalom pratećom opremom.  Jedna od sala poseduje modernu fitnes opremu i namenjena je za grupno vežbanje, fitnes aktivnosti i rad u teretani.  Svaka sala u svom sklopu ima sopstveni moderno opremljeni toalet.

I sprat

Na spratu se nalaze tri velike sale od kojih svaka u proseku ima 160 kvm: baletska sala i dve multifunkcionalne sale koje su pre svega namenjene plesnim aktivnostima dece kao i aktivnostima u okviru borilačkih sportova, sa mogućnošću promene namene s obzirom na planirani program Centra. Sale su opremljene zidnim ogledalima kao i specijalnim strunjačama i balestkim podovima.

Igralište / Parkić

Igralište se prostire na površini od 650 kvm i opremljeno je savremenim ekološkim spravama za igranje koje se sastoje od kule sa toboganom, penjalice, ljuljaške, mostića sa toboganom i klupama i stolovima za predah roditelja i dece.  Sprave su napravljene od drveta i nalaze se na zaštitnoj gumenoj podlozi od recikliranog gumenog granulata koji je u potpunosti bezbedan za sve uzraste dece.

U okviru parka, nalazi se nekoliko raritetnih umetničkih dela i posebnih vrsta drveća. Pionirska česma od belog venčačkog mermera, nastala u okviru javnog časa vajarstva koji je vodila poznata jugoslovenska umetnica Mira Sandić, i dalje se nalazi u centralnom delu parka.

Mesingana ploča “Pionirska značka”, na spoljašnjem zidu starog objekta je delo Lojze Dolinara, slovenačkog vajara, i takođe ulazi u kulturnu baštinu Majdana.

Parottia Persica i Stuartia Pseudocamellia su retke biljne vrste čiji primerci takođe krase igralište.

Majdan amfiteatar

Spoljni amfiteatar će biti aktivan prostor, pre svega, za radionice i program muzičko-dramsko-scenskog tipa tokom letnjeg perioda. Prostire se na površini od 400 kvm i trenutno je u procesu adaptacije. Njegovo otvaranje se očekuje tokom leta 2017.

Majdan Cafe & Restaurant

Nalik savremenim centrima širom sveta, u okviru DKC Majdan nalazi se i Majdan Cafe&Restaurant koji posetiocima centra ali i najširoj javnosti nudi jelovnik od preko stotinu jela, vinsku kartu kao i najfinije dezerte.

Menadžment

U prizemlju centra se nalaze i kancelarije menadžmenta u okviru kojih vam na raspolaganju stoji tim ljudi koji brine o tome da se sve aktivnosti odvijaju po planu ali je takođe tu za sva vaša pitanja, predloge i sugestije oko rada centra.

Mimo standardnih programa i besplatnih aktivnosti kojima je naš prostor prvenstveno namenjen, sale se mogu i iznajmiti i na raspolaganju su kako organizacijama i udruženjima tako i pojedincima  za korišćenje u svrhu rekreacije ili bilo kojih drugih aktivnosti koje su u skladu sa Statutom i Pravilnikom centra.

Ukoliko želite da rezervišete termin kod nas ili se bliže informišete o aktivnostima koje su trenutno aktuelne, pošaljite mejl na office@dkcmajdan.org.rs ili nas pozovite na   011.3692.645.

Dobro došli u dečiji svet kulture, edukacije, sporta i zabave!

 

Top