Postani uspešan preduzetnik

Postani uspešan preduzetnik

Dečiji kulturni centar  "Majdan" od 11. oktobra pokreće interaktivne radionice “Postani uspešan preduzetnik” gde bi predavači sa polaznicima planirali i dopunjavali poslovne ideje, informisali, motivisali i pripremali ih za samostalnu delatnost uz analizu  stečenih znanja o preduzetništvu.
Plan je da se inicira i  razvije preduzetništvo prvenstveno među mlađom populacijom uz pomoć naučno zasnovane metodologije osmišljene da podstakne preduzetničko ponašanje.
Polaznici radionice bi  pored već postojećih razvijali i druge osobine bitne za budućeg preduzetnika kao što su: samokritičnost, samoinicijativnost, kreativnost, samostalnost, liderske osobine i sposobnosti komunikacionih veština. Vežbe tokom radionice pokazale bi smisao za biznis i timski rad učesnika ali i iskazali neophodnu kreativnost u rešavanju potencijalnih problema. Na taj način (kroz SWOT analizu) svaki učesnik postaje svestan svojih slabosti i prednosti odnosno motiva, vrednosti, znanja i veština koje kasnije lakše i uspešnije može primenjivati u budućem poslovnom životu. Uz analizu različitih situacija sa kojima se susreću, polaznici bi stekli i praktična znanja i veštine potrebne u svakodnevnoj preduzetničkoj praksi i poslovnom okruženju a krajni cilj je svakako veće samopouzdranje i spremnost učesnika da sprovedu planirano.
                  Program će se sprovoditi u dve grupe od 20 polaznika, vikendom u prepodnevnim satima (subotom od 10 do 12 časova) i dva dana u toku radne nedelje (sredom i petkom od 18 časova) kada ćemo uz jednog uspešnog preduzetnika (koji će prisustvovati kao gost) simulirati otvaranje i razvoj jedne preduzetničke radnje. 

Uzrast : 
I grupa - od 15 do 40 godina
II grupa - 40+ 

Program vodi Pavle Knežević dipl. ekonomista.

Sala: 2
 

Top