Međunarodni dan deteta obeležen u DKC Majdan

Međunarodni dan deteta obeležen u DKC Majdan

Međunarodni dan deteta tradicionalno je obeležen u DKC „Majdan“ uz zanimljiv program i interaktivne animacije za decu. Više od dvadeset kostimiranih animatora iz "UV Dance Serbia", motivima iz bajki na kreativan i edukativan način zabavljali su i animirali decu.

Sa mališanima iz vrtića i osnovnih škola sa Savskog venca danas su se družili član Veća GO Savski venac Miloš Vidović i direktorka DKC „Majdan“ Dunja Hadžić.

 

Miloš Vidović je istakao da je zajednički cilj stvaranje ambijenta u kojem će deca moći da rastu i razvijaju svoje potencijale i dodao da je današnji dan prilika da se prisetimo osnovnih principa Konvencije o pravima deteta, kao i da skrenemo pažnju na značaj dečjih prava.

 

Dunja Hadžić je rekla da se u Majdanu svake godine obeležava Međunarodni dan deteta i podsetila na mnogobrojne besplatne programe koji se za decu organizuju u ovoj ustanovi kulture uz podršku opštine Savski venac.

 

Pored animatora program manifestacije obogaćen je rekvizitima za igru i posebnim kutkom za crtanje po licu, a za decu su pripremljeni i slatki pokloni.

 

 

Top