Mala škola fotografije

Mala škola fotografije

DKC Majdan, NVO Alternativa uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, organizuju  školu fotografije tokom januara i februara 2018. godine. Program čine radionice koje su namenjene učenicima srednjih škola i gimnazija koje su u svakodnevnom životu izloženi fotografiji, ali je vrlo često ne razumeju, ne koriste adekvatne alate ili ne mogu sebe u potpunosti da izraze kroz fotografiju. Naročita pažnja biće posvećena bezbednosti fotografije i njene primene na internetu.

Projekat ima tri osnovna segmenta: istorija i razvoj fotografije, fotografija i obrada fotografije i kritičko posmatranje fotografije i njena primena. 
Istorija i razvoj fotografije obuhvataju uvod u fotografiju, nastanak i rani razvoj, ulazak fotoaparata u svakodnevnu primenu, istorijska vrednost fotografije i tendencije u budućnosti.
Segment fotografija i obrada fotografije baviće se osnovama korišćenja fotoaparata, različitim fotografskim tehnikama, kadriranjem i upotrebom zlatnog preseka, obradom fotografije kroz besplatne alate koji su dostupni na internetu.
Treći deo baviće se specifičnim vrstama fotografije kao što su modna fotografija, dokumentarna, sportska, reklamna fotografija i slično. U ovom segmentu polaznicima će biti prezentovani načini i tehnike kritičkog posmatranja fotografije kao umetničkog dela.
Važno je napomenuti da će sva teorijska predavanja biti prožeta praktičnim radom sa polaznicima, gde će učestvovati ne samo predavači već i volonteri -studenti fotografije i kamere.
Projekat će rezultirati izborom najboljih radova polaznika, koji će biti odštampani prezentovani na finalnoj izložbi gde će i prva tri rada po izboru komisije biti nagrađena. Ovim ne samo porodica i prijatelji polaznika, već i šira javnost imaće uvid u rezultate radionice, a nadamo se da će neki od mladih umetnika možda pronaći sebe u svetu fotografije i to izabrati za svoj životni put.

Autor i voditelj Male škole fotografije je Dragana Udovičić koja trenutno radi za Kurir kao fotograf, a fotogradfijom se bavi već 15 godina. Trenutno snima i Modni magazin, a dobitnica je više nacionalnih i međunarodnih nagrada. 
Gostujući predači su: Zoran Jevtić, Aleksandar Dimitrijević, Vesna Lalić, Petar Vujanić i Ksenija Krstić.

Prva radionica će se održati u subotu, 20.01.2018. godine. od 14 č do 18 č.

Termini: subota i nedelja od 14 č do 18 č.
Uzrast: osmi razred i serednja škola.

Prijave slati na: office@dkcmajdan.org.rs, prijava@alternativaprilika.org ili na telefon: 0113692645 i 0637215957.

Top