Hi-tech zimski raspust 2016.

Hi-tech zimski raspust 2016.

Besplatne radionice 3D modelovanja & animacije  

Naziv radionice: 3D kreator

“Oživite” uz pomoć računara sve što vas fascinira: likove i bića iz igrica i filmova, futurističke automobile, letilice, mašine, građevine predele…

Radionica je namenjena za uzrast od 12 do 18 godina. Učesnici radionice će se kroz praktične primere oprobati u kompijuterskom 3D modelovanju.

3D modelovanje je stvaranje trodimenzionalnih objekata uz pomoć kompijuterskog programa.

Za izradu modela koristiće se program Blender, jedan od najkorišćenijih programa za ovu namenu. Pored modelovanja trodimenzionalnih likova Blender omogućava da uz pomoć kompijuterske animacije “oživite” modele koje ste prethodno kreirali kako bi ih kasnije koristili za pravljenje filmova ili igrica.

Termin: 11. i 12.02. 2016 od 19 do 20č, 13. 2 od 12 do 13č i 14. 02. od 11 do 12č

Besplatne radionice robotike

Naziv radionice: JunkBot

Osnovci zainteresovani za nauku i tehniku će na ovoj radionici naučiti kako da od delova koje već imaju u kući, naprave svog prvog robota na baterije. Nakon radionice učesnici će imati priliku da se igraju robotima napravljenim na radionici. Ova radionica ima za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoćiće deci da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu kako bi od stvari koje su im na raspolaganju stvorili zanimljive igračke po svojoj želji, a bez finansijskog opterećivanja roditelja. S obzirom na to da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, deca učesnici radionice će osmisliti izgled i napraviti robote onako kako oni žele, a prema uputstvima i sugestijama instruktora. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina.

Termin: 13.02 od 11 do 12č

Naziv radionice: Racer

Osnovci zainteresovani za nauku i tehniku će na ovoj radionici naučiti kako da od delova koje već imaju u kući, naprave svoj prvi auto na baterije. Nakon radionice učesnici će imati prilike da se igraju automobilima napravljenim na radionici. Ova radionica ima za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoćiće deci da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu kako bi od stvari koje su im na raspolaganju stvorili zanimljive igračke po svojoj želji, a bez finansijskog opterećivanja roditelja. S obzirom na to da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, deca učesnici radionice će osmisliti izgled i napraviti robote onako kako oni žele, a prema uputstvima i sugestijama instruktora. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina.  

  • Termin:14.02. od 12 do 13č

Besplatne radionice programiranja

Programiranje je zanimanje broj jedan sadašnjosti i budućnosti. Pored toga izuzetno je zanimljivo i kreativno. Najbolji način da se deca na vreme upoznaju sa programiranjem i načinom razmišljanja programera je kroz aktivnost koju vole - kroz igrice. Kako bi ovo bilo moguće Code.org je prilagodio igrice za ovu namenu i pokrenuo događaj Hour of Code (Sat programiranja) koji ima za cilj promociju programiranja na globalnom nivou. Na radionicama Hour of code do sada je učestvovalo preko 10 miliona učenika u više od 180 zemalja sveta. Kako bi smo i našim osnovcima omogućili da se oprobaju u programiranju radionice u sklopu događaja Hour of code biće organizovane i kod nas. Predavač na radionicama biće Marija Blagojević koja je učestvovala u prevođenju igrica za učenje programiranja kako bi one bila lako dostupne deci i na srpskom jeziku.

Pozivamo vas da učestvujete na sledećim besplatnim radionicama:  

Naziv radionice: Programiraj uz Star Wars na code.org

  • Osnovci će na ovoj radionici imati priliku da zajedno sa iskusnim predavačem vode BB-8 kroz svet Mračne strane, beže od Bandita, pomažu R2 D2 da prenese poruku, predvode droide, dobro se zabave i nauče ponešto o programiranju.
  • Termin: 11.02 od 18 do 19č

Naziv radionice: Programiraj uz Minecraft na code.org

Osnovci će na ovoj radionici imati priliku da zajedno sa iskusnim predavačem vode Stiva kroz svet blokova, beže od Kripera, iskopavaju dijamante, grade kuće, dobro se zabave i nauče ponešto o programiranju. Naoštrite svoje pijuke!

  • Termin: 14.02 od 10 do 11č

Naziv radionice: Programiraj uz Frozen na code.org

Osnovci će na ovoj radionici imati priliku da zajedno sa iskusnim predavačem vode Anu i Elsu kroz ledeno kraljevstvo, crtaju po ledu geometrijske figure, dobro se zabave i nauče ponešto o programiranju.  

  • Termin: 13.02 od 10 do 11č

Naziv radionice: HTML Radionica / Kako se pravi web sajt?

Osnovcima i srednjoškolcima će na ovoj radionici iskusni predavač otkriti tajne izrade web sajtova. Radionica će omogućiti osnovcima da nauče osnove izrade sajtova i stvore sebi temelj na osnovu koga će lakše razumeti internet umesto da bude samo posmatrači. U koliko dete ima interesovanja za ovu oblast možda će baš ovo biti prvi korak ka budućem zanimanju.

  • Termin:12.02. od 18 do 19č  

O radionicama

Sav pribor i materijal je obezbeđen, a učešće je besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu.

Broj dece koja mogu prisustvovati radionici je ograničen (zbog broja obezbeđenih kompleta materjala odnosno računara) pa je potrebno da se zainteresovani što pre prijave putem formulara na sajtu www.malaskolaelektronike.com ili putem elektronske pošte: skolaelektronike@gmail.com

Mala Škola Elektronike je do sada organizovala preko 50 besplatnih radionica, samostalno ili u okviru MIKSER kids festivala, MINI SHARE konferencije, Festivala Robotika, i u saradnji sa DKC Majdan, Centrom za promociju nauke, KC Čukarica, KC Rakovica...

Očekujemo osnovce i srednjoškolce koje interesuje nauka da dođu na radionicu kako bi se bavili onim što vole, stekli nova znanja i prijatelje i dobro se zabavili praveći robote, kreirajući 3D likove ili programirajući uz slavne junake iz igrica i filmova.  

  11.02. čet 12.02. pet 13.02. sub 14.02. ned  

DKC Majdan

    Programiraj uz Frozen Programiraj uz Minecraft

10:00 – 11:00

    JunkBot 3D kreator

11:00 – 12:00

    3D kreator Racer

12:00 – 13:00

Programiraj uz Star Wars HTML Radionica    

18:00 – 19:00

3D kreator 3D kreator    

19:00 – 20:00

   

Top