Brzo čitanje

Brzo čitanje

Brzo čitanje FAST FORWARD

Čitanje je jedna od najbitnijih aktivnosti savremenog čoveka. Čitanjem spoznajemo ideje, obrazujemo se, zabavljamo se. Ubrzani tempo života zahteva da sve obavljamo na što brži i efikasniji način. Čitati i učiti brže je moguće.

Tehniku brzog čitanja osmislio je svetski poznat Toni Buzan, jedan od vodećih stručnjaka u oblasti uma, tvorac mapa uma. Toni je rođen 1942. godine u Londonu, a diplomirao je psihologiju na univerzitetu British Columbia 1964. godine, od kada se bavi pragmatičnim delatnostima iz oblasti psihologije, kao i razvoja umnih i kreativnih sposobnosti.

Savladavanjem tehnike brzog čitanja brže se uočavaju odgovarajuće informacije u tekstu, proširuje se memorija, povećava se sposobnost razumevanja teksta, a sve to dovodi do značajne uštede vremena provedenog u čitanju. Ne samo da štedimo na vremenu, već korigujemo i svodimo na najmanju moguću meru navike koje nas pod normalnim okolnostima sputavaju da iskoristimo kapacitete svog mozga, a čovek poseduje mnoge prirodne sposobnosti, kojima je potreban podsticaj i vežba - od izoštravanja fokusa, do postizanja boljeg opažanja.

Da li ste znali da se savladavanjem tehnike brzog čitanja rešavaju i problemi slabe koncentracije, razumevanja, kao i problemi sa disleksijom i sindromorm poremećaja pažnje? I, to nije sve. Naučenom tehnikom brzog čitanja ubrzava se i sam proces učenja i mogu se naučiti neke tehnike organizovanja misli i informacija (mapiranje uma).

Program je prilagođen svima preko 12 godina.

Termini: utorak i četvrtak od 19 do 21 časova, sala 3.

 

Top