Први дечији Поп-уп фестивал у Србији

Први дечији Поп-уп фестивал у Србији

 

Први Поп-уп Дечији фестивал у Србији одржаће се 20. новембра на Међународни дан детета у Дечијем кулутурном центру “Мајдан” у Београду. Тиме ће се наша земља придружити глобалној мисији за развој емоционалне интелигенције деце и омладине, која се одвија у више од 150 земаља широм света уз подршку УНИЦЕФ-а и са визијом да Конвенција о правима детета Уједињених нација добије своју пуну реализацију.

Ово је Фестивал за децу и све оне који воле децу и раде са децом, јер је емоционално сазревање процес који изискује развој емоционалне писмености свих, а који једини може довести до стварања бољег, безбеднијег и срећнијег света за сву децу на Земљи.

Фестивал ће, у 10 часова, отворити Ирена Вујовић, председница београдске општине Савски венац, општине која је подржала иницијативу агенције New level и њеног директора Иване Кузмановић, организатора овог јединственог догађаја.

Богат програм организован у 15 станица којима ће се кретати емоционални истраживачки возић, одвијаће се све до 18 часова.

Учеснике Фестивала, децу и одрасле, дочекаће више од 30 волонтера програма Емоционална енерго терапија и трансформација, Љубивоје Ршумовић, легенда дечијег песништва и прозе, Сандра Ареснијевић глумица, Центар за креативну едукацију “Кућа знања”, дечија издавачка кућа "Енцо боокс", Клуб за креативно дружење “Вијугање”, Данило Анђелковић, виолиниста, мр Александра Лекић сликарка, прим. др Анђелка Коларевић психијатар и психотерапеут, психолог Драгана Николић, Креативни градски центар и други.

У фестивалски осмишљеном простору ДКЦ “Мајдан” деца ће кроз представу, музику, ликовни израз, пројекцију кратког цртаног филма, мини радионице и писану реч учити о важности осећања, њиховом изражавању, комуницирању и култивисању, а одрасли добити нове увиде и знања како да са својом децом у улози родитеља и васпитача ову мисију континуирано спроводе још боље и посвећеније.

- Човечанству никада није мањкало памети; оно што је изазвало и изазива патње на свим нивоима јесте недостатак емоционалне зрелости и са њом повезаног развоја свести као и емпатије и милосрђа - основних вредности сваке људске заједнице - каже Ивана Кузмановић, организатор Фестивала.

Позивамо све малишане, тинејџере, васпитаче, педагоге, тренере, родитеље, баке, деке, тетке и остале, да дођу на овај разиграни фестивал и са њега понесу слаткише, балоне, нова знања, искуства и увиде у оно што истински желе и воле, и да тако опремљени лакше остваре своје садашње и будуће снове.

Улаз је слободан.

Групне посете школа и вртића молимо да се најаве ради боље организације.


 

Top