Брзо читање

Брзо читање

Брзо читање FAST FORWARD

Читање је једна од најбитнијих активности савременог човека. Читањем спознајемо идеје, образујемо се, забављамо се. Убрзани темпо живота захтева да све обављамо на што бржи и ефикаснији начин. Читати и учити брже је могуће.

Технику брзог читања осмислио је светски познат Тони Бузан, један од водећих стручњака у области ума, творац мапа ума. Тони је рођен 1942. године у Лондону, а дипломирао је психологију на универзитету Бритисх Цолумбиа 1964. године, од када се бави прагматичним делатностима из области психологије, као и развоја умних и креативних способности.

Савладавањем технике брзог читања брже се уочавају одговарајуће информације у тексту, проширује се меморија, повећава се способност разумевања текста, а све то доводи до значајне уштеде времена проведеног у читању. Не само да штедимо на времену, већ коригујемо и сводимо на најмању могућу меру навике које нас под нормалним околностима спутавају да искористимо капацитете свог мозга, а човек поседује многе природне способности, којима је потребан подстицај и вежба - од изоштравања фокуса, до постизања бољег опажања.

Да ли сте знали да се савладавањем технике брзог читања решавају и проблеми слабе концентрације, разумевања, као и проблеми са дислексијом и синдроморм поремећаја пажње? И, то није све. Наученом техником брзог читања убрзава се и сам процес учења и могу се научити неке технике организовања мисли и информација (мапирање ума).

Програм је прилагођен свима преко 12 година.

Термини: уторак и четвртак од 19 до 21 часова, сала 3.

 

Top