Српска ризница

Српска ризница

Програм обједињује кроз различите тематске радионице српску богату културну баштину, традицију и наслеђе. Радионице прате развој српске културе од праисторије до садашњости, проводећи детаљно и на веома креативан начин полазнике кроз временску димензију.

  • Програм је намењен предшколском и школском узрасту.
  • Програм првог циклуса чине три радионице у трајању од по месец дана: Мала школа археологије (15.10 – 19.11) Развој српске архитектуре (26.11 – 24.12) Словенска митологија (14.01 – 28.01) „Мала школа археологије“ (15.10. – 19.11.) је јединствена прилика да се деца узраста од 7 до 12 година, упознају са праисторијским добима, културама и пре свега наслеђем које можемо приметити у неким облицима, веровањима, понашању да су опстали до дана данашњег.

Деца ће имати прилику да се упознају са мозаицима, направиће и креирати сами праисторијске друштвене игре, откриће разлику између симбола и слова, приближиће им се техника пећинског цртања и још много тога. „Развој српске архитектуре“ (26.11. – 24.12.) представља упознавање полазника са српским непокретним културним  наслеђем, од праисторије до садашњег времена. У овом циклусу, полазници ће имати прилику да сазнају али и направе српске првобитне куће и план првобитних насеља, које ће уз стручни надзор направити сами. Радионица је намењена узрасту од 7-12 година.

„Словенска митологија“ (14.01. – 28.01.) омогућава деци да се упознају са најзначајнијим словенским митским бићима, шта они представљају, како је народ веровао у њих и како их је објашњавао. Која су митска бића заједничка свим светским митологијама и религијама, деца ће имати прилику да чују на овој радионици.  Свако  митско  биће  ће  бити  приказано.

Термин: суботом од 10 до 11: 30ч

Пријаве: propeler@dkcmajdan.org.rs

Програм је бесплатан! 

 

Top