Школа фолклора TERRA BALKANIKA

Школа фолклора TERRA BALKANIKA

Школа фолклора Terra Balkanika основана је 2015. године са циљем да представи нашу традицију, како се она преноси са колена на колено и какве све могућности пружа деци и одраслима. Уз  посебне методе које ће се спроводити на часу и забаван процес рада, научићете прве кораке из фолклора, савладати моторику и координацију покрета, а све то кроз дружење, игру и песме.

Наш програм се одвија тако што почињемо са основним играма као што су Моравац, Ја посејах лубенице, Мангупско коло, Дивна дивна итд. Када се научи програм, све игре прерастају у кореографије.

Дружење у заједници, у овом случају фолклорној, увек је било посебно на свој начин уз пуно љубави и поштовања једних према другима. Захваљујући добром раду, доброј подлози, организацији, многобројним наступима и путовањима , направићемо једну квалитетну заједницу, која ће временом показати резултат.

У оквиру програма наше школе, Terra Balkanika нуди и програм који је прилагођен одраслима и  индивидуалном раду.

Терра Балканика је настала као заједничка сарадња између Маје Краговић и Саше Јовановића.

Маја Краговић, доста доприноси школи својим богатим искуством и знањем јер је живот посветила образовању из фолклора завршивши Балетску Школу „Лујо Давичо“ - одсек народна игра и Високу струковну школу за образовање васпитача - одсек  за традиционалну игру. Искуство у раду са децом стекла је водећи пробе фолклора и модерног плеса, активан је играч КУД-а “Димитрије Туцовић” и некадашњи је играч НА”Коло” и трупе “Уна Сага Сербица”.

Такође, у овом пројекту доприноси и сарађује Саша Јовановић, дугогодишњи педагог у Француској школи у Београду и некадашњи играч фолклорног ансамбла из Париза.

Термини проба:  

  • за децу од 6-15 година – термин у припреми
  • одрасли: петак од 19 до 20 и недеља од 19 до 20 ч, сала 8

Контакт:

Маја: 064/ 402-4-229

Саша: 064/ 393-1-737

Top