Породична мрдаоница

Породична мрдаоница

Добродошли на Породичну Мрдаоницу!

Радионицу слободног плеса, театра покрета и драмских вежби базираних на телу. Место за породично истраживање покрета, плеса и игре и међугенерацијско повезивање. Простор за животно учење и целовити развој, на један лаган и разигран начин.

Породична Мрдаоница је настала из жеље да се омогући простор за квалитетно провођење времена чланова породице са својом децом и намењена је и деци и одраслима! Активности се великим делом базирају на игри. Деци је игра природно средство сазнања, а и деци и одраслима је игра преко потребан елемент за развој креативности, спонтаности, здраве животне флексибилности и отворености, те присутности овде и сада. Плес и покрет нам помажу да осетимо и освестимо сваки део свог тела, прихватимо и волимо га и да се у њему добро осећамо. То води у бољи контакт са самим собом, прихватање и поштовање себе, а самим тим и бољи контакт са другима. Потпуно је животно и природно да комуницирамо међугенерацијски, јер тако најбоље можемо учити једни од других. Тако је радионица отворена за све заинтересоване; без обзира на узраст, физичку кондицију, плесно или позоришно искуство. Идеја је да са дететом (или више деце из једне породице) буде минимум једна одрасла особа и то већ чини једну породичну целину.

Радионицу организује трансформатор (www.transformator.rs), a воде Вера и Ирма. Вера Ерац, психолошкиња, дугогодишња активисткиња у невладином сектору, практичарка примењеног позоришта и перформерка, која од 2004. развија сопствену праксу у раду са различитим групама, базирану на коришћењу перформанса, покрета, плеса и позоришта као универзалног средства за лични и социјални развој. Луда за плесом. Од 2012. у Београду једном недељно држи Мрдаонице за одрасле. Ирма Дујаковић, васпитачица са искуством од 15 година рада у предшколству. Осим педагошког рада, посвећена је и истраживању плеса и покрета кроз различите праксе од балетске школе до слободног плеса.

Термин : недељом од 10 до 11 часова

Информације и пријаве:  

Вера Ерац 064.613.58.99

Ирма Дујаковић 064.110.87.26 https://www.facebook.com/mrdaonice porodicna.mrdaonica@gmail.com

Top