Мала школа фотографије

Мала школа фотографије

ДКЦ Мајдан, НВО Алтернатива уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, организују  школу фотографије током јануара и фебруара 2018. године. Програм чине радионицe које су намењене ученицима средњих школа и гимназија којe су у свакодневном животу изложени фотографији, али је врло често не разумеју, не користе адекватне алате или не могу себе у потпуности да изразе кроз фотографију. Нарочита пажња биће посвећена безбедности фотографије и њене примене на интернету.

Пројекат има три основна сегмента: историја и развој фотографије, фотографија и обрада фотографије и критичко посматрање фотографије и њена примена. 
Историја и развој фотографије обухватају увод у фотографију, настанак и рани развој, улазак фотоапарата у свакодневну примену, историјска вредност фотографије и тенденције у будућности.
Сегмент фотографија и обрада фотографије бавиће се основама коришћења фотоапарата, различитим фотографским техникама, кадрирањем и употребом златног пресека, обрадом фотографије кроз бесплатне алате који су доступни на интернету.
Трећи део бавиће се специфичним врстама фотографије као што су модна фотографија, документарна, спортска, рекламна фотографија и слично. У овом сегменту полазницима ће бити презентовани начини и технике критичког посматрања фотографије као уметничког дела.
Важно је напоменути да ће сва теоријска предавања бити прожета практичним радом са полазницима, где ће учествовати не само предавачи већ и волонтери -студенти фотографије и камере.
Пројекат ће резултирати избором најбољих радова полазника, који ће бити одштампани презентовани на финалној изложби где ће и прва три рада по избору комисије бити награђена. Овим не само породица и пријатељи полазника, већ и шира јавност имаће увид у резултате радионице, а надамо се да ће неки од младих уметника можда пронаћи себе у свету фотографије и то изабрати за свој животни пут.

Аутор и водитељ Мале школе фотографије је Драгана Удовичић која тренутно ради за Курир као фотограф, а фотоградфијом се бави већ 15 година. Тренутно снима и Модни магазин, а добитница је више националних и међународних награда. 
Гостујући предачи су: Зоран Јевтић, Александар Димитријевић, Весна Лалић, Петар Вујанић и Ксенија Крстић.

Прва радионица ће се одржати у суботу, 20.01.2018. године. од 14 ч до 18 ч.

Термини: субота и недеља од 14 ч до 18 ч.
Узраст: осми разред и середња школа.

Пријаве слати на: office@dkcmajdan.org.rs, prijava@alternativaprilika.org или на телефон: 0113692645 и 0637215957.

Top