Мала школа електронике

Мала школа електронике

Курс Мала школа електронике намењен је дечацима и девојчицама узраста од 9 до 14 година који желе да на безбедан начин уђу у чаробан свет електронике. На курсу се изводе веома занимљиви експерименти кроз које деца стичу знања из електронике, физике и математике која ће им бити од користи током даљег школовања.

С обзиром да деца на овај курс долазе пре свега да би се забавила, односно да би задовољила своју знатижељу, сва теоретска предавања су прилагођена узрасту, а биће представљена на духовит начин и увек у циљу практичне примене.

Сви експерименти који се раде у Малој школи електронике користе батерије. Експерименти се раде на пробним плочицама слагањем електронских компоненти. Сав алат, прибор и материјал је обезбеђен.

Након успешно савладаног курса електронике полазници имају могућност да наставе да похађају курс роботике. На овом курсу поред електронике полазници ће учити и о механици, програмирању, дизајнирању, изради прототипова електронских уређаја…

Полазници овог курса су до сада освојили прво место на такмичењу Еуробот Јуниор Србија 2014. и 2015. године као и 17. место на међународном Еуробот Јуниор 2015. такмичењу одржаном у Паризу и прво место на међународном Роболанд 2016. такмичењу одржаном у Казахстану.

Неки од експеримената који се изводе на основном курсу електронике:

  • СВЕТЛИ! СВЕТЛИ! – повезивање ЛЕД диоде тако да се може укључити и искључити помоћу прекидача, електронски мигавац
  • ТИНО НИНО ТИНО НИНО – електронска сирена
  • УЂИ АКО СМЕШ! – аларм
  • ПОТРАГА ЗА ЗАКОПАНИМ БЛАГОМ – метал детектор 3, 2, 1,
  • НУЛААААА! – тајмер ДА ЛИ ПАДА КИША? – детектор кише
  • ДОЛАЗИ ПОПЛАВА! – детектор нивоа воде
  • ЈЕДВА ЧЕКАМ ЛЕТО! – експерименти са соларном енергијом.

Школу води Душан Милић, дипломирани инжењер.

Пријаве и информације: телефон: 061.26.48.616,

e-mail: skolaelektronike@gmail.com,

web: www.malaskolaelektronike.com

Очекујемо вас!

Top