Мајдаоница

Мајдаоница

Мајдаоница - рудник дечјег знања је креативна радионица за родитеље и децу узраста од 1,5 до 3, 5 године. То је место и време у којем ће се родитељи и деца наћи на истом креативном задатку који им поставе водитељи. Родитељи (старатељи) и деца су током рада равноправни актери и партнери, друже се и играју заједно.

Сваке недеље на Мајдаоници мењамо теме за рад пратећи дешавања у природи и налазећи инспирацију у свакодневном животу деце раног узраста. У исто време поштујемо индивидуалност сваког детета. Пратимо његове потребе и намере да би омогућили безбедно окружење у којем ће се оно остварити. Родитељима смо на услузи да одговоримо на питања у вези са дечјим развојем, помогнемо око проблема у вези са васпитавањем, постављањем здравих граница, као и увођењем детета у заједницу са другом децом и одраслима. Мајдаоница је креативна радионица са елементима Монтесори педагогије, а због социјализације деце и начина рада, представља идеалну припрему за вртић.

Аутори и главни водитељи радионице су:

Весна Ненадић Јевтић, дипл. психолог, додатно едукована из Когнитивно бихејвиоралне терапије, психодраме и групне анализе. Радно искуство психолога стицала у државном и приватним Домовима здравља и кроз сарадњу са УГ „Родитељ“ и УГ „Ево рука“. Родитељско искуство почела да стиче пре више година и свакодневно га богати уз помоћ своје троје деце.

Милена Вујаклија, дипл. педагог, додатно едукована из Монтесори педагогије са радним искуством у неколико приватних вртића. Своју креативност и знање уткала је у бројне играчке које користимо на радионицама а у чему јој је главна инспирација њен син који стасава заједно са Мајдаоницом.

Ружица Врховац, дипл. педагог такође додатно едукована из Монтесори педагогије, са искуством стручног сарадника-педагога у Предшколској установи „Дечји дани“, редовно прати педагошки рад са децом раног узраста код нас и у свету и свакодневно је у потрази за новим идејама.  

Термин: среда од 18ч и недеља од 11ч.

Радионице трају сат времена. Сала: 8

Пријаве на мејл: malivelikikoraci@gmail.com или телефон 064 / 4333 679 или на propeler@dkcmajdan.org.rs

Радионице су бесплатне!

Top