Креативни рајић на Савском венцу

Креативни рајић на Савском венцу

Након маштовитог дружења и вредног рада и учења, група деце са Савског венца је припремила свечаност у ДКЦ "Мајдан" 27.12. 2019. године. У току читавог дана дешаваће се завршница програма "Креативни рајић на Савском венцу".

 

Позивамо Вас да будете наши гости и оплемените се уметношћу и културом.

 

Шаховски турнир одржаће се од 13-17 часова. Турнир је отвореног типа за децу од 6-10 година. Због ограничених капацитета број места је ограничен. Пријава је обавезна до 22.12. у 18ч  на 063/333 093 код тренера и шаховског судије, Зорана Филиповића.

 

Изложба радова вредна пажње биће отворена у 18ч у фоајеу Мајдана. Јелена Рајић водила је децу кроз узоре из националног уметничког наслеђа. Ови млади уметници научили су доста о историји и теорији форме... На свој начин, уметници су изразили мотиве Мирослављевог Јеванђеља, насликавши слике на платну по узору на Надежду Петровић. Ове озбиљне теме зачинили смо необичним шарама сликаним на води и вајарским радовима.

 

Представа "Алиса у земљи џубрета" ауторско је дело глумице Јадранке Нанић Јовановић и деце са Савског венца. Еколошко-културна тема, на маштовит начин едуковаће гледаоце и, надамо се, променити лоше навике Београђана.

 

Улаз је слободан а премијера почиње у 19ч.

 

Добрo нам дошли!

Да културно испратимо 2019. и надахнути инспирацијама закорачимо у 2020. годину.

Top