Kids School of RUNNING

Kids School of RUNNING

У сарадњи са ДКЦ Мајдан и Општином Савски венац, атлетски клуб RUNNING започео је 2013. године концепт рекреативног вежбања под називом Kids School of RUNNING прилагођен деци млађег школског узраста од 6 до 10 година којој је физичка активност неопходна за правилан развој моторичких, биолошких и интелектуалних способности.

Физичко васпитање је значајан део општег васпитања. Уколико је дете млађе, утолико је и улога физичког васпитања већа и значајнија. Развијање навике код деце да се баве телесним вежбањем, ради чувања здравља  и као корисно испуњавање слободног времена, стиче се у детињству систематским и континуираним бављењем физичком активношћу. Уједно се и стиче способност правилног држања тела, вештог управљања истим, стицања кретних знања и развијања моторичких способности (снаге, брзине, издржљивости, координације, равнотеже, гипкости).

У оквиру Мајданове школице спорта програм  Kids school of RUNNING од 1. октобра реализоваћемо: суботом од 15 часова и недељом од 12 часова у Дечијем културном центру Мајдан (Козјачка 3-5).
Са децом, поред искусног тренера Немање, на иновативан и занимљив начин, кроз креативне радионице, ради и нутрициониста-диететичар како би се код деце подстакао развој свести о здравој исхрани.

Жеља нам је да кроз овакве програме а кроз игру и дружење ваннаставна физичка активност постане најомиљенија дечија обавеза, а касније, изграђен активан животни стил као обавеза која се подразумева и негује кроз живот.

Пријавни формулар преузмите ОВДЕ. Потписан и скениран нам пошаљите на е-маил адресу: info@running.rs или propeler@dkcmajdan.org.rs.

Top