Hi-tech зимски распуст 2016.

Hi-tech зимски распуст 2016.

Бесплатне радионице 3Д моделовања & анимације  

Назив радионице: 3Д креатор

“Оживите” уз помоћ рачунара све што вас фасцинира: ликове и бића из игрица и филмова, футуристичке аутомобиле, летилице, машине, грађевине пределе…

Радионица је намењена за узраст од 12 до 18 година. Учесници радионице ће се кроз практичне примере опробати у компијутерском 3Д моделовању.

3Д моделовање је стварање тродимензионалних објеката уз помоћ компијутерског програма.

За израду модела користиће се програм Блендер, један од најкоришћенијих програма за ову намену. Поред моделовања тродимензионалних ликова Блендер омогућава да уз помоћ компијутерске анимације “оживите” моделе које сте претходно креирали како би их касније користили за прављење филмова или игрица.

Термин: 11. и 12.02. 2016 од 19 до 20ч, 13. 2 од 12 до 13ч и 14. 02. од 11 до 12ч

Бесплатне радионице роботике

Назив радионице: ЈункБот

Основци заинтересовани за науку и технику ће на овој радионици научити како да од делова које већ имају у кући, направе свог првог робота на батерије. Након радионице учесници ће имати прилику да се играју роботима направљеним на радионици. Ова радионица има за циљ промоцију логичког размишљања, науке, технике и електронике на едукативан и занимљив начин. Знање које стекну помоћиће деци да изађу из „шаблона“ и да употребе машту како би од ствари које су им на располагању створили занимљиве играчке по својој жељи, а без финансијског оптерећивања родитеља. С обзиром на то да дизајн робота није унапред у потпуности дефинисан, деца учесници радионице ће осмислити изглед и направити роботе онако како они желе, а према упутствима и сугестијама инструктора. Радионица је намењена деци узраста од 7 до 12 година.

Термин: 13.02 од 11 до 12ч

Назив радионице: Racer

Основци заинтересовани за науку и технику ће на овој радионици научити како да од делова које већ имају у кући, направе свој први ауто на батерије. Након радионице учесници ће имати прилике да се играју аутомобилима направљеним на радионици. Ова радионица има за циљ промоцију логичког размишљања, науке, технике и електронике на едукативан и занимљив начин. Знање које стекну помоћиће деци да изађу из „шаблона“ и да употребе машту како би од ствари које су им на располагању створили занимљиве играчке по својој жељи, а без финансијског оптерећивања родитеља. С обзиром на то да дизајн робота није унапред у потпуности дефинисан, деца учесници радионице ће осмислити изглед и направити роботе онако како они желе, а према упутствима и сугестијама инструктора. Радионица је намењена деци узраста од 7 до 12 година.  

  • Термин:14.02. од 12 до 13ч

Бесплатне радионице програмирања

Програмирање је занимање број један садашњости и будућности. Поред тога изузетно је занимљиво и креативно. Најбољи начин да се деца на време упознају са програмирањем и начином размишљања програмера је кроз активност коју воле - кроз игрице. Како би ово било могуће Цоде.орг је прилагодио игрице за ову намену и покренуо догађај Хоур оф Цоде (Сат програмирања) који има за циљ промоцију програмирања на глобалном нивоу. На радионицама Хоур оф цоде до сада је учествовало преко 10 милиона ученика у више од 180 земаља света. Како би смо и нашим основцима омогућили да се опробају у програмирању радионице у склопу догађаја Хоур оф цоде биће организоване и код нас. Предавач на радионицама биће Марија Благојевић која је учествовала у превођењу игрица за учење програмирања како би оне била лако доступне деци и на српском језику.

Позивамо вас да учествујете на следећим бесплатним радионицама:  

Назив радионице: Програмирај уз Star Wars na code.org

  • Основци ће на овој радионици имати прилику да заједно са искусним предавачем воде ББ-8 кроз свет Мрачне стране, беже од Бандита, помажу Р2 Д2 да пренесе поруку, предводе дроиде, добро се забаве и науче понешто о програмирању.
  • Термин: 11.02 од 18 до 19ч

Назив радионице: Програмирај уз Minecraft na code.org

Основци ће на овој радионици имати прилику да заједно са искусним предавачем воде Стива кроз свет блокова, беже од Крипера, ископавају дијаманте, граде куће, добро се забаве и науче понешто о програмирању. Наоштрите своје пијуке!

  • Термин: 14.02 од 10 до 11ч

Назив радионице: Програмирај уз Frozen na code.org

Основци ће на овој радионици имати прилику да заједно са искусним предавачем воде Ану и Елсу кроз ледено краљевство, цртају по леду геометријске фигуре, добро се забаве и науче понешто о програмирању.  

  • Термин: 13.02 од 10 до 11ч

Назив радионице: HTML Радионица / Како се прави wеб сајт?

Основцима и средњошколцима ће на овој радионици искусни предавач открити тајне израде wеб сајтова. Радионица ће омогућити основцима да науче основе израде сајтова и створе себи темељ на основу кога ће лакше разумети интернет уместо да буде само посматрачи. У колико дете има интересовања за ову област можда ће баш ово бити први корак ка будућем занимању.

  • Термин:12.02. од 18 до 19ч  

О радионицама

Сав прибор и материјал је обезбеђен, а учешће је бесплатно уз обавезну претходну пријаву.

Број деце која могу присуствовати радионици је ограничен (због броја обезбеђених комплета матерјала односно рачунара) па је потребно да се заинтересовани што пре пријаве путем формулара на сајту www.маласколаелектронике.цом или путем електронске поште: skolaelektronike@gmail.com

Мала Школа Електронике је до сада организовала преко 50 бесплатних радионица, самостално или у оквиру МИКСЕР кидс фестивала, МИНИ СХАРЕ конференције, Фестивала Роботика, и у сарадњи са ДКЦ Мајдан, Центром за промоцију науке, КЦ Чукарица, КЦ Раковица...

Очекујемо основце и средњошколце које интересује наука да дођу на радионицу како би се бавили оним што воле, стекли нова знања и пријатеље и добро се забавили правећи роботе, креирајући 3Д ликове или програмирајући уз славне јунаке из игрица и филмова.  

  11.02. čet 12.02. pet 13.02. sub 14.02. ned  

DKC Majdan

    Programiraj uz Frozen Programiraj uz Minecraft

10:00 – 11:00

    JunkBot 3D kreator

11:00 – 12:00

    3D kreator Racer

12:00 – 13:00

Programiraj uz Star Wars HTML Radionica    

18:00 – 19:00

3D kreator 3D kreator    

19:00 – 20:00

   

Top