Фестивал пропелер

Фестивал пропелер

Пропелер ће се 2014. године одржати од 19. до 21.

септембра

МАЈДАНОВ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ

Од 19. до 21. априла 2013. године

Први дечији фестивал у продукцији ДКЦ „Мајдан“ - ПРОПЕЛЕР - одржаће се од 19. до 21. априла 2013 године. Идеја Мајдановог тима је да се окупе дечији фестивали и сарадници ДКЦ „Мајдан“ у један заједнички фестивал. Оно што повезује све учеснике у фестивалу је иновативан приступ у раду са децом. Фестивал ће се реализовати у форми радионица и јавних презентација из поља науке, филма, књижевности, дизајна, савремених медија, архитектуре и многих других. Кроз игру и директан рад са уметницима, научницима, архитектама и најразличитијим предавачима, деца ће моћи да упознају нове вештине као и да добију нова знања. Локација : ДКЦ „Мајдан“ , Козјачка 3 – 5 и Кућа краља Петра, Васе Пелагића 40 Учесници првог Пропелера :

 • КРОКОДОКОДИЛ – међународни фестивал књижевности и илустрације за децу , изданак књижевног регионалног фестивала КРОКОДИЛ.
 • KIDS PATCH-радионице и јавне презентације из поља музике, графичке уметности, перформанса и савремених медија. На едукативан и забаван начин, деци и младима приближава се поље савремене уметности и културе уз учешће уметника, предавача, аниматора и демонстратора.
 • ПРОЦЕС - едукативна архитектура. Процес делује на пољу додира архитектуре, културе и едукације.У својим пројектима делују у правцу : унапређења свести о простору , развоја процеса рада и формализовања пројекта, оснаживања критичког мишљења о простору и едукације деце и младих о проблемима и потенцијалима простора и града.
 • ЛИКОВНО – КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА “ МАЈДАН” и академски вајар РАДОШ АНТОНИЈЕВИЋ.
 • БЕОГРАДСКА КУХИЊА – пројекат који је осмишљен да кроз различите манифестације промовише здраву исхрану код деце.
 • AISAC – највећа студентска организација на свету, је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале како би имали позитиван утицај на друштво.
 • ARTY FASHION PARTY - модни дизајн и костимографија, програми где се полазници упознају са разним садржајима примењене уметности.
 • KIDS FEST– Филмски фестивал за децу.
 • БЕОГРАДСКИ ГЛАС –школа певања Александре Ковач где деца у у друштву својих вршњака развијају слух и своје музичке способности, вежбају и певају квалитетну музику и уче певање по оригиналној стручној методи.
 • ДРУШТВО АСТРОНОМА СРБИЈЕ “РУЂЕР БОШКОВИЋ” - Астрономско друштво "Руђер Бошковић" једно је од најстаријих астрономских друштава у Европи и најстарије на Балкану. - ПРИРОДЊАЧКИ МУЗЕЈ - једна од најстаријих српских националних установа. У Србији је једини музеј такве врсте, а по богатству и разноврсности примерака, постигнутим резултатима у области музеологије и науке један је од водећих природњачких музеја у југоисточној Европи.
 • FLTS – jedna od najstarijih privatnih škola stranih jezika u Beogradu. Registrovana je u Savetu Evrope kao škola koja promoviše učenje stranih jezika i kultura zemalja u kojima se ti jezici govore. Pored pomenutih učesnika na festivalu će učestvovati i radionice i škole koje su deo redovnog Majdanovog programa.

То је школа страних језика- CREATIVA , спорта- SPORTKIDS и Мајданова КРЕАТИВНА ВИКЕНД РАДИОНИЦА. Фестивал се затвара 21. априла панел дискусијом на коју ће бити позвани предавачи, уметници, педагози , психолози и родитељи , као и сви учесници фестивала . Теме о којима ће бити речи су: иновативни приступи у едукацији деце и проблеми са којима се сусрећу предавачи и родитељи.

Top