Дан високих технологија

Дан високих технологија

ДКЦ Мајдан и МАЛА ШКОЛА ЕЛЕКТРОНИКЕ, РОБОТИКЕ & ПРОГРАМИРАЊА са задовољством вас позивају  на бесплатне радионице које су намењене основцима и средњошколцима, а одржаће се 12. фебруара 2017. у следећим терминима:

  • 10:00 – 11:00 // Радионица: Програмирај! (10 – 15 година)
  • 11:00 – 12:00 // Радионица: Мој први лаптоп (6 – 7 година)
  • 12:00 – 13:00 // Радионица: 3Д креатор (12 – 18 година)
  • 16:00 – 17:00 // Радионица: Робо-створови (8 – 12 година)
  • 17:00 – 19:00 // Радионица: Лине фоллоwер Робот (12 – 18 година)  

Програмирај!

(10 – 15 година)

Сајтови, игрице, апликације… без програмирања ништа од овога не би постојало. Наши предавачи ће помоћи свим заинтересованим основцима да откуцају своје прве линије кода и на тај начин уђу у свет програмирања. С обзиром на то да је програмирање занимање садашњости и будућности  с једне стране, а да са друге стране развија логичко мишљење код деце, препоручујемо основцима да дођу на ову радионицу и одшкрину врата овог чаробног света будућности.

Мој први лаптоп

(6 – 7 година)

Ова радионица намењена је најмлађим фановима технике и рачунара. На почетку радионице добиће материјал за рад (картонске и папирне делове: меморију, хард диск, процесор, кућиште лап топ рачунара….). Током радионице, уз помоћ инструктора, саставиће свој први лап топ рачунар и научити понешто о његовим главним деловима.

3Д креатор

(12 – 18 година)

“Оживите” уз помоћ рачунара све што вас фасцинира: ликове и бића из игрица и филмова, футуристичке аутомобиле, летилице, машине, грађевине пределе…

Учесници радионице ће се кроз практичне примере опробати у компијутерском 3Д моделовању.

3Д моделовање је стварање тродимензионалних објеката уз помоћ компијутерског програма.

За израду модела користиће се програм Блендер, један од најкоришћенијих програма за ову намену. Поред моделовања тродимензионалних ликова Блендер омогућава да уз помоћ компијутерске анимације “оживите” моделе које сте претходно креирали како би их касније користили за прављење филмова или игрица.  

Робо-створови

(8 – 12 година)

Основци ће научити како да направе механичка бића – роботе који ће моћи да се самостално крећу уз помоћ батерија и мотора. Поред механичког дела и електронике основци ће имати прилике и да дизајнирају изглед својих робота и направе их баш по својој жељи.

Line follower robot

(12 – 18 година)

Радионица роботике за старије основце и средњошколце који желе да науче нешто више у овој области. Учесници ће научити како да користе микроконтролере, сензоре, електронске компоненте, моторе, редукторе и све друго што је потребно како би један овакав робот прорадио. Предзнање није потребно али је потребно да сви који се пријаве имају велику жељу и посвећеност како би на радионици стекли знања из ове области.

 

Сав прибор и материјал је обезбеђен, а обавезно је пријавити учешће због ограниченог капацитета радионице. Пријаву можете извршити путем електронског формулара на интернет адреси: www.malaskolaelektronike.com/radionice.html.

Top