БИТЕФ

БИТЕФ

Као један од најважнијих аспеката развоја плесног театра у окриљу Битефа је пројекат оснивања и развоја Битеф денс компаније, прве професионалне плесне трупе у Београду која је везана за једну институцију културе.

За две године постојања Битеф денс компанија иза себе има чак девет плесних продукција, бројна гостовања у региону, као и сарадњу са еминентним домаћим и страним кореографима – попут Исидоре Станишић, Зорана Марковића, Маше Колар (Хрватска), Гаја Вајцмана и Рони Хавер (Израел), затим, Матјажа Фарича, Бранка Поточана, Едварда Клуга (Словенија), Кјерсти Милер (Норвешка), Сњежане Абрамовић (Хрватска)…

Рад компаније подразумева свакодневни класични тренинг, вођен од стране балетског педагога Марије Јанковић, тренинг савремених плесних техника, као и свакодневни рад на новим, разноврсним позоришним продукцијама. Сарадња са Дечијим културним центром Мајдан.

Захваљујући сарадњи са Дечијим културним центром Мајдан, Битеф денс компанија има, са једне стране, могућност да ради у одличним условима и у прелепом амбијенту, а са друге стране то оставља простор драмским уметницима да паралелно раде нове пројекте на сцени Битеф театра.

Срадањом са дечијим културним центром Мајдан, рад Битеф денс копмпаније, али и целог Битеф театра, подигнут је на највиши ниво, што је омогућило да само у претходној позоришној сезони реализујемо чак десет премијера. Радујемо се и даљој успешној сарадњи и новим плесним пројектима! Јелена Кајго, директорка Битеф театра

Top