Arduino Day 2015

Arduino Day 2015

Дан роботике и електронике у ДКЦ Мајдан Ардуино Даy 2015

 Занима вас електроника, волите роботе, хтели би сте да направите квадрокоптер, интересује вас како да управљате 3Д штампачем, аутомобилима, машинама, уради сам пројектима и уопште ко контролише све електронске процесе на свету. Одговор је: микрпоконтролери.

Шта све може микроконтролер?

То можете сазнати 28.03.2015. ако дођете на Ардyино Даy 2015. Ардуино Даy 2015 у Србији организује Удружење електроничара Србије, Мала Школа Електронике и ДКЦ Мајдан.

Зашто се то зове Ардуино Day а не Микроконтролер Day или некако другачије?

Зато што је Ардуино светски позната платформа са микроконтролером, толико једноставна за употребу да се без велике припреме и дуготрајног учења може кренути у реализацију уради-сам пројеката. Шта ћу радити ако дођем на Ардyино Даy 2015? Видећете микоконтролере, додирнути их, разгледати као и питати све што вас занима у вези са њима. У колико желите можете се, уз упутства инструктора, опробати у израду једноставних пројеката и помоћу микроконтролера управљати светлима, звуком или моторима. Кад и где је Ардуино Даy 2015? 28.03.2015. од 15:00 до 17:00 часова , ДКЦ Мајдан, Козјачка 3-5, Београд.

Зашто?

Зато да би се међусобно упознали сви они који желе да померају границе у области технике, електронике, програмирања, уради сам пројеката, моделарства, роботике, уметности... Ко је позван? Основци, средњошколци и студенти заједно са својим родитељима, наставницима и професорима.

Где и како да се пријавим?

Потребно је да пошаљете своје име и презиме и мотивационо писмао (у неколико реченица) које треба да нам објасни зашто желите да учествујете на овом догађају (ваша интересовања, жеље, досадашње искуство, планови, идеје...) на адресу skolaelektronike@gmail.com. Prijava je obavezna.

Да ли могу да представим мој досадашњи рад на овом догађају?

Да. Потребно је да детаљније опишете шта желите да представите осталим посетиоцима и то пошаљете на skolaelektronike@gmail.com. Где могу да сазнам више о овом догађају? Arduino day 2015 је догађај светских размера. Где се све у свету организују радионице и ко их организује можете погледати на званичној презентацији овог догађаја: https://day.arduino.cc/#/

Top