Простор

Простор

Спортска сала

Спортске активности се одвијају у професионалној спортској сали површине 600 квм у којој, поред комерцијалних и бесплатних активности за све узрасте, постоји могућност изнајмљивања термина организацијама и појединцима.  Спортска сала је опремљена реквизитима за одбојку, фудбал, кошарку, тенис, мали фудбал и све спортове који не подразумевају специјалне реквизите. Корисницима спортске сале су на располагању и најсавременије свлачионице са тушевима.

Приземље

У приземљу се налази пет сала намењених најразличитијим културно-едукативним али и спортским активностима.  Ове сале се у просеку простиру на површинама од 50 квм.  Опремљене су ормарићима, писаћим и већим овалним столовима, модерним таблама и осталом пратећом опремом.  Једна од сала поседује модерну фитнес опрему и намењена је за групно вежбање, фитнес активности и рад у теретани.  Свака сала у свом склопу има сопствени модерно опремљени тоалет.

I спрат

На спрату се налазе три велике сале од којих свака у просеку има 160 квм: балетска сала и две мултифункционалне сале које су пре свега намењене плесним активностима деце као и активностима у оквиру борилачких спортова, са могућношћу промене намене с обзиром на планирани програм Центра. Сале су опремљене зидним огледалима као и специјалним струњачама и балестким подовима.

Игралиште / Паркић

Игралиште се простире на површини од 650 квм и опремљено је савременим еколошким справама за играње које се састоје од куле са тобоганом, пењалице, љуљашке, мостића са тобоганом и клупама и столовима за предах родитеља и деце.  Справе су направљене од дрвета и налазе се на заштитној гуменој подлози од рециклираног гуменог гранулата који је у потпуности безбедан за све узрасте деце.

У оквиру парка, налази се неколико раритетних уметничких дела и посебних врста дрвећа. Пионирска чесма од белог венчачког мермера, настала у оквиру јавног часа вајарства који је водила позната југословенска уметница Мира Сандић, и даље се налази у централном делу парка.

Месингана плоча “Пионирска значка”, на спољашњем зиду старог објекта је дело Лојзе Долинара, словеначког вајара, и такође улази у културну баштину Мајдана.

Parottia Persica i Stuartia Pseudocamellia су ретке биљне врсте чији примерци такође красе игралиште.

Мајдан амфитеатар

Спољни амфитеатар ће бити активан простор, пре свега, за радионице и програм музичко-драмско-сценског типа током летњег периода. Простире се на површини од 400 квм и тренутно је у процесу адаптације. Његово отварање се очекује током лета 2017.

Маjдан Cafe & Restaurant

Налик савременим центрима широм света, у оквиру ДКЦ Мајдан налази се и Маjдан Cafe&Restaurant који посетиоцима центра али и најширој јавности нуди јеловник од преко стотину јела, винску карту као и најфиније дезерте.

Менаџмент

У приземљу центра се налазе и канцеларије менаџмента у оквиру којих вам на располагању стоји тим људи који брине о томе да се све активности одвијају по плану али је такође ту за сва ваша питања, предлоге и сугестије око рада центра.

Мимо стандардних програма и бесплатних активности којима је наш простор првенствено намењен, сале се могу и изнајмити и на располагању су како организацијама и удружењима тако и појединцима  за коришћење у сврху рекреације или било којих других активности које су у складу са Статутом и Правилником центра.

Уколико желите да резервишете термин код нас или се ближе информишете о активностима које су тренутно актуелне, пошаљите мејл на office@dkcmajdan.org.rs или нас позовите на   011.3692.645.

Добро дошли у дечији свет културе, едукације, спорта и забаве!

 

Top