Европски дан језика у Мајдану

Европски дан језика у Мајдану

  Дечији културни центар „Мајдан“ у сарадњи са школама језика FLTS и Creative, као и Француским дневним боравком обележава у четвртак, 26.09.2013, од 17 до 19ч, Европски дан језика. Европски дан језика установљен је 2001. године одлуком Савета Европе и уз покровитељство Европске уније у уверењу да је вишејезичност на старом континенту драгоцена реалност коју треба сачувати, вредновати и бранити у будућности. Европа је богата језицима – постоји преко 200 европских језика као и многи други језици које говоре грађани пореклом из других земаља. Учење језика је корисно за младе и за старије – никада није касно да се научи нови језик и ужива у могућностима које учење новог језика пружа. Учење других језика помаже да се боље разумемо и превазиђемо културолошке разлике, било да смо на одмору или живимо у другој земљи. Европски дан језика се обележава широм континента организовањем различитих манифестација и активности. Поводом овог празника у Мајдану ће се одржати програм сајамског типа где ће посетиоци моћи на штандовима, који су подељени  по језицима, директно од професора да се информишу о начинима, нивоима и савременим методама учења језика.  Занимљиве презентације о најфреквентнијим језицима информисаће родитеље о томе када је добар тренутак да њихово дете почне са учењем страног језика,  студенте уколико се  одлуче на учење језика више,  одрасле на начине усавршавања... Најмлађи ће у многобројним креативним радионицама имати прилику да се кроз игру упознају са културном разноликошћу и језичким богатством Европе. Посетиоци свих узраста могу учествовати и у квизу језичког знања.

Програм:

  • Језички сајам – Штандови су подељени по језицима а посетиоце дочекују професори најфреквентнијих европских језика ( енглески, немачки, италијански, француски и шпански) .
  • Од 17 до 19ч - Креативна радионица за децу – учесници праве Европу. Мајданов хол од 17 до 19ч-
  • Изложба дечијих радова на тему „Када кажем страни језик мислим на..“ - Tower bridge – креативна радионица за најмлађе.
  • Узраст од 3 до 7 година.
  • Сала 3, од 17 до 19ч.
  • Пет радионица језичких игара – Мајданов горњи хол од 17 до 19ч
  • Презентације на тему учења страних језика  - Мајданов горњи хол од 17 до 19ч
  • Квиз језичког знања- учеснике квиза издавачка кућа LAGUNA награђује са својим издањима. Мајданов горњи хол, 18ч.
Top